Novi Swan servisi

Novi Swan servisi

Jun 7, 2022

Za sve Paradox distributere i trgovce,
 
U ime Paradox-a, sa zadovoljstvom mogu objaviti da smo završili izgradnju novih Swan Turn servisa koristeći Kubernetes tehnologiju. Verujemo da će nove usluge rešiti probleme sa povezivanjem Swan i da će biti brže, pouzdanije i sigurnije.
 
Počeli smo beta testiranje novih usluga pre nekoliko nedelja sa veoma ohrabrujućim rezultatima. Sada postepeno prelazimo na sledeći korak usmeravajući Master korisnike naloga aplikacije na nove usluge nadogradnjom mobilne aplikacije i IP150 + i IP150 uređaja. U narednih jednu ili dve nedelje, postepeno ćemo objavljivati ​​nove verzije za PCS265LTE, PCS265, PCS260 i PCS250/G koristeći nove Swan usluge.
 
Oko 80% korisnika Insite Gold mobilne aplikacije već koristi nove usluge, a oko 15% IP uređaja širom sveta je već nadograđeno.
U procesu smo da, putem poruke kroz aplikaciju, zamolimo Master korisnike da nadograde svoje IP uređaje, a u ovom trenutku kao opciju po svom izboru. Instalateri mogu nadograditi uređaje preko infield-a ili Instalaterskog menija u Insite Gold-u. IP150+ na v5.6.14 ili noviju, i IP150 na v5.2.58 ili noviju.
 
Za povezivanje na nove Turn Servere, IP150+ treba nadograditi na v5.6.14 i IP150 na v5.2.58. Nadogradnja firmwera je dostupna za Master korisnike u Insite Gold-u tako što će se prijaviti na nalog sa Master korisnikom. Master će dobiti iskačuću poruku za nadogradnju firmwera, sa zakonskim ograničenja za neke zemlje. Master korisnici koji su odbili nadogradnju mogu pristupiti nadogradnji preko Menu > Upgrade IP koja će prikazati poruku za nadogradnju.
 
Verzije aplikacija na Google Play-u i App Store-u koriste nove Swan usluge.
 
Trenutno koristimo obe usluge paralelno, a u malo verovatnom slučaju da imamo problema sa novim servisima, sve uređaje i aplikacije ćemo preusmeriti u roku od nekoliko minuta na stare servise.
 
Ako sve prođe kako treba, očekujemo da ćemo u roku od nekoliko nedelja dostići 50% uređaja preusmerenih na nove usluge (nadograđene). Do tada ćemo promeniti poruku u kojoj se od korisnika traži da odrade nadogradnju, u poruku gde ih obaveštavamo da u roku od 14 dana uređaji moraju biti nadograđeni kako bi imali pristup svojim nalozima jer će stari postepeno smanjivati ​​kapacitet.
 
Očekujemo da ćemo završiti migraciju do 18. juna za IP uređaja a ubrzo nakon njih i PCS uređaje. kada dostignemo 90% nadograđenih uređaja (koristeći Swan usluge) počećemo postepeno gasiti stare servise, nadamo se do Jula-Avgusta.
 
 

VEOMA VAŽNO: Uređaji koji NE koriste Swan servise, MORAJU se nadograditi on strane trgovaca čak i ako se koriste samo radi dojave. U narednih nekoliko meseci, kada počnemo da smanjujemo stare servise, za uređaje koji nisu nadograđeni, možda ćemo morati automatski nadograditi verzije ovih uređaja na nove usluge kako bismo osigurali njihov nastavak rada – dojava i mogućnost povezivanja sa BabyWare-om, NEware-om i Infield-om.

Automatska nadogradnja će biti besprekorna, problem izgubljene komunikacije/izgubljen modul može biti vidljiv na tastaturi tokom trajanja nadogradnje, u zavisnosti od verzije panela. Dalje obaveštenje će biti poslato pre nego što ovaj proces počne sa više detalja, ali čvrsto predlažemo nadogradnju svih uređaja.

 
Za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte mene ili moj tim.


Srdačan pozdrav,

Razvan Mirodotescu
Menadžer korisničke podrške