Aplikacije za menadžment identifikacije vozila

Aplikacije za menadžment identifikacije vozila

Jan 17, 2019

Unapređenje toka saobraćaja, upravljanja saobraćajem i sigurnosti vozila i lokacije.

Sposobnost identifikacije vozila može da bude od velike koristi lokalnim vlastima, privrednicima, kao i nizu drugih organizacija. Jedan od primera je unapređenje prilaza školama, kancelarijama i fabrikama ili implementacije strategije naplate zagušenja u gradskim područjima. Tehnologija za prepoznavanje vozila takođe podržava i širok spektar rešenja za upravljanje saobraćajem kojim se omogućava lakše kretanje vozila u područjima sa usporenim protokom, poboljšava bezbednost na putu i vreme odgovora na incidente i prekršaje u saobraćaju. Za sada, ovakva tehnologija se uglavnom ogleda u prepoznavanju broja registarske tablice i karakteristika automobila.

Prepoznavanje broja registarske tablice u realnom vremenu

Hikvision ANPR aplikacija registruje tablice vozila u realnom vremenu, upoređuje ih ili dodaje na predefinisanu listu. Kada se neka tablica prepozna ili uskladišti, primenjuje se odgovarajuća akcija, kao što je otvaranje kapije, izračunavanje troškova ili izdavanje upozorenja.

Prepoznavanje vozila

Odlika Hikvision tehnologije za prepoznavanje vozila koristi „Deep Learning“ algoritam kako bi napravila razliku između malih i velikih vozila, sa dodatom sposobnošću da prepozna proizvođača, model i boju. Sistem može biti programiran da traži anomalije kao što su automobili koji se nalaze u autobuskim trakama ili vozila bez registarskih tablica.