Aplikacije za prepoznavanje lica

Aplikacije za prepoznavanje lica

Jan 28, 2019

Sledeći nivo sigurnosti i poslovne tehnologije

Moćne nove tehnologije kao što su mašinsko učenje ili veštačka inteligencija su nedavno razvijeni kako bi ponudili jedan potpuno novi nivo sigurnosti. Savremena rešenja za video nadzor i snimanje su sposobna za snimanje lica i upoređivanje istih uz neverovatnu preciznost. Hikvision je u prvom planu ovog uzbudljivog novog horizonta iz oblasti zaštite naših zajednica, naših voljenih i našeg poseda.

Postoji više načina za korišćenje tehnologije prepoznavanja lica sa ciljem zaštite ljudi, unapređenje poslovnih operacija, kao i poboljšanje naših svakodnevnih života primenom optimizovanih usluga. Omogućićemo vam uvid u način rada i kako možemo da svet učinimo bezbednijim svaki put kada je to potrebno.

Sprovođenje zakona

Ova tehnologija se pokazuje u najboljem svetlu kada je identifikacija osumnjičenog veoma važna, uključujući vladine i diplomatske objekte, granice i carinsko područje, putna čvorišta kao što su aerodromi i luke. Navedene lokacije su samo primer mogućih. Takođe, licima zaduženim za sprovođenje zakona biće od pomoći u potrazi za efikasnijim načinom istrage incidenata korišćenjem naprednih tehnika pretrage po snimcima i sposobnosti prepoznavanja lica i karakteristika automobila.


Vremenski i izveštaji prisutnosti

Sada postoji bolji način za praćenje prisutnosti. Sa osnovom u tehnologiji za prepoznavanje lica, ovaj novi metod je brži, sigurniji i precizniji. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, zaposleni vise ne moraju da sa sobom nose identifikacione kartice u svakom trenutku, a profesori neće morati da prozivaju osobu po osobu. Odličan alat za obrazovne kampuse, fabrike, događaje i konferencije.

VIP prepoznavanje

Lojalni VIP klijenti su veoma bitni komercijalnim entitetima, ali osoblje nije u mogućnosti da ih uvek prepozna odmah. Inteligente  kamere sa tehnologijom za prepoznavanje lica, međutim, mogu da pruže jedinstvene prilike koje ranije nisu bile dostupne. Kada klijenti odluče da učestvuju u VIP programima, reklamnim promocijama ili drugim podsticajima, tehnologija za prepoznavanje lica će pružaocima usluga dati precizne alate kako bi uspešno identifikovali VIP članove i druge lojalne klijente, a kako bi osoblje moglo da pruži pravu uslugu u pravom trenutku. Hikvision tehnologija za prepoznavanje lica može da otvori nove mogućnosti za optimizaciju vašeg narednog marketinškog programa.Alarm za crne liste

Korišćenjem alarma za crne liste omogućavate dodatnu pomoć osoblju za sprovođenje zakona u identifikaciji poznatih osumnjičenih u određenim područjima i time osigurate javnu bezbednost. Za komercijalne klijente, lista interesantnih ljudi može biti iskorišćena na sličan način kako bi aktivirali  obaveštenje i potrebnu akciju ukoliko se otkriju nepoželjne osobe u sportskim objektima, tržnim centrima i hotelima, kao i mnoštvu drugih lokacija.