Hikvision je plasirao termalnu bi-spektralnu “Deep Learning” Turret kameru

Hikvision je plasirao termalnu bi-spektralnu “Deep Learning” Turret kameru

Jul 31, 2019

Umanjite rizik od požara uz novu Hikvision bi-spektralnu kameru

Hangdžo, Kina – 15. Jul 2019. godine – Hikvision, vodeći svetski snabdevač inovativnih proizvoda i rešenja iz oblasti video nadzora, plasirao je novu termalnu bi-spektralnu “Deep Learning” Turret kameru, sa kojom dolaze poboljšane sposobnosti detekcije požara u zatvorenom prostoru, koje uljučuju napredni alarm za temperaturne anomalije i vizuelno upozoravanje. Ova nova troškovno efikasna kamera (DS-2TD1217/V1 serija) redukuje rizik od požara i imovinsku štetu.

Bi-spektralna tehnologija slike

Hikvision termalna bi-spektralna “Deep Learning” Turret kamera podržava detekciju požara korišćenjem visokokvalitetnih unutrašnjih hardverskih komponenti, kako bi mogla da zabeleži snimke korišćenjem vidljive ili infracrvene svetlosti. Ovaj sistem je poznat kao bi-spektralna tehnologija slike.

Bi-spektralna tehnologije slike stvara “slika-u-slici” pregled i fuziju snimka, pa može da zabeleži razlog aktiviranja alarma i osoblju pomogne da brzo pregledaju situaciju. Vrši nadzor preko samo jednog kanala, time smanjujući pojasnu širinu i pojednostavljajući pregled procedure uživo pri smeni između termalnih i optičkih kanala.

Primer slike u slici

Funkcija bi-spektralne fuzije snimka takođe pruža više detalja na slici pri različitim vremenskim okolnostima, što pronalaženje skrivenih objekata i dokumentovanje neobičnih događaja čini dosta lakšim.Optička fuzija snimka
Tehnologija za obradu snimaka koju ova kamera poseduje, kombinuje više tehnika obrade kako bi stvorila najbolje rezultate termalnog snimanja. Takođe koristi “razliku u temperaturi ekvivalentne buke” (NETD) manju od 40 mK (ovo predstavlja meru koliko dobro detektor termalnog snimanja pravi razliku između malih razlika u termalnoj radijaciji u okviru snimka). Ovo znači da što je temperaturna razlika koju je detektovala kamera niža, niža je i vrednost, a kvalitet snimka je bolji.
 

Alarm za temperaturne anomalije


Ova nova termalna kamera takođe sadrži pouzdani alarm za temperaturne anomalije, koji će aktivirati upozorenje kada temperatura prekorači granicu čiju vrednost postavlja korisnik. Ova funkcija efektivno poboljšava sposobnosti za rano upozoravanje, pre nego što se požar dogodi i može da upozori bezbednosno osoblje, koje će nakon toga moći da eliminiše opasnost pre nego što temperatura izazove požar. U praktičnoj primeni, može da detektuje ponašanje pušača, naročito u područjima gde je pušenje strogo zabranjeno, kao što su tržni centri ili skladišta nafte. Kroz upotrebu efektivnih alarma, osoblje može da na vreme pronađe i zaustavi osobu koja puši i time smanji zagađenje okoline ili požarnu štetu koja može nastati usled pušenja.

Smanjite broj lažnih uzbuna uz pomoć “Deep Learning” tehnologije


Kao dodatak, kamera sadrži i ugrađeni GPU za obradu deep learning algoritama, kako bi efektivno pomogla u nadzoru zatvorenih prostora i detektovala nezakonite upade. Njena inteligentna tehnologija za analizu video sadržaja može pomoći u smanjenju lažnih uzbuna vršeći filtriranje faktora smetnji, kao što su promene u osvetljenju ili kretanju životinja unutar vidnog polja kamere. Samo stvarne pretnje će aktivirati alarm, time čineći bezbednosne mere efikasnijim i sprečavajući neželjen pristup.

Opremljena za dvostruku dužnost – detekciju požara i detekciju upada – ova kamera je veoma preporučljiva za upotrebu u rešenjima za detekciju požara unutar zatvorenih prostora i detekciju upada, posebno u scenarijima kao što su skladišta, muzeji, data centri i banke. Široki ugao nadzora (do 90 stepeni), zajedno sa relativno malim i dobro dizajniranim kućištem kamere, čine ih lakim za instalaciju I pogodnim za upotrebu.