Od reaktivne do proaktivne perimetarske zaštite sa Hikvision Turbo HD PIR kamerama

Od reaktivne do proaktivne perimetarske zaštite sa Hikvision Turbo HD PIR kamerama

Dec 24, 2018

Hikvision-ova Turbo HD Passive Infrared (PIR) kamera za brzo i tačno uzbunjivanje

Preko kula i rovova do modernih zidova i žičanih mreža, fizičke perimetarske zaštite su postojale vekovima. Današnja tehnologija nam donosi razne oblike elektronskih sistema za perimetarsku zaštitu, čija je uloga otkrivanje i ukoliko je moguće onemogućavanje pristupa zaštićenim područjima potencijalnim uljezima.

Sada, većina tradicionalnih sistema za perimetarsku zaštitu koriste aktivnu infracrvenu detekciju. Međutim, ovaj metod poseduje negativne osobine u vidu manjka stabilnosti i pouzdanosti. U trenucima pre samog upada, ili u toku istog, tradicionalni infracrveni metod ne može da vrši precizna predviđanja, a kako mu nedostaju video podaci, lociranje ključnih tačaka može biti veoma komplikovano. Uz to, teren, okruženje, i drugi faktori često izazivaju probleme kao što su nepotpuni izveštaji, lažne uzbune, ili drugi netačni rezultati.

Kako bi razrešila ove probleme, Hikvision-ova Turbo HD Passive Infrared (PIR) kamera koristi napredne tehnologije za video nadzor kojima poboljšava tačnost uzbuna i sprečava neovlašćen pristup. Kao rezultat toga, zaštita perimetra skače na potpuno novi nivo pri primeni u stambenim područjima, u okolini fabrika, skladišta, škola ili drugih okruženja.

Najimpresivnije funkcionalnosti ove kamere su izražene u vidu izuzetno brzog odgovora i tačnosti uzbune kada sumnjive osobe pređu ustanovljeni perimetar

Kamera sadrži ugrađeni PIR detektor koji hvata infracrvenu svetlost koju emituju ljudska tela i razlikuje ih od ostale vizuelne "buke". Može biti opremljena sa Hikvision Turbo HD K serije DVR detektorom pokreta kako bi propustila kroz filter lažne uzbune izazvane od strane pokretnih meta bez ljudske telesne infracrvene emisije. Na ovaj način, filterisanje lažnih uzbuna smanjuje upotrebu skladišnog prostora i troškove, a takođe znači i više efikasnu pretragu po snimcima nakon incidenta.

Dodatno, kamera poseduje intenzivan i trenutan način zastrašivanja proizvodeći sevajuće belo strob svetlo koje služi kao upozorenje uljezima. Sa ultra low-light tehnologijom, belo svetlo služi i kao dodatno osvetljenje, omogućavajući kameri da hvata jasne fotografije sumnjivih lica u trenutku aktiviranja alarma kao dokaz, čak i u ekstremno mračnim okruženjima.

Hikvision Turbo HD PIR kamera može biti korišćena sa Hikvision Turbo HD K serijom DVR-ova za perimetarsku zaštitu, kada poseduje funkcionalnost upozorenja protiv upada, kao i sposobnost da motri na područja u realnom vremenu prednjim uređajima. Kada se upad dogodi, može da izda upozorenje istog trenutka i obavesti bezbednosno osoblje o tačnoj lokaciji incidenta. U nekim slučajevima, uljezi će biti odvraćeni i otići - a time zločin može biti predupređen, ne samo detektovan.

Kamera može da podrži širok spektar perimetarske zaštite i procesa sigurnosnih sistema za predupozorenje, upozorenje u toku incidenta, kao i prikupljanje dokaza nakon događaja. Zaista je poboljšala funkcije nadzora, time prevazivši tradicionalni "istraga nakon događaja" pristup, pomažući promenu perimetarske zaštite od pasivnog nadzora do aktivnog zastrašivanja, štiteći ljude i sredstva.